Asverstrooiing als asbestemming
i.o.v. Crematoria en Particulieren


Strooi uit mijn as voor alle winden,
dat wat mijn lichaam was de weg kan vinden
naar alles wat het eens beminde,
naar wolk en zee, en zich daarmee verbinden.
actueel
31  jan.  2013  Asverstrooiingen in de Chaamse Bossen plaatsgevonden

Verstrooiingen in de Chaamse Bossen, i.o.v. crematorium Zuylen te Breda, onder auspiciën van Staatsbosbeheer  

De verstrooiingen in de bossen van Chaam hebben vandaag plaatsgevonden. Deze verstrooiingen in de Chaamse Bossen, in opdracht van crematorium Zuylen te Breda, onder auspiciën van Staatsbosbeheer.

Deze verstrooiingen vinden plaats in een rustig gelegen bosperceel met gevarieerd loof en dennengroen, buntgras en heide. De asverstrooiingen worden in stilte uitgevoerd, dus zonder dat daar nabestaanden bij zijn.  Dit ter voorkoming van grafmonumentjes, linten aan bomen, kaarsen of lichtjes en (plastic) bloemen aldaar. 

Een verstrooiing puur natuur, geen afgeschermd of omheind gebied, gewoon open en vrij. Het gedeelte waar de asverstrooiing hebben plaatsgevonden lijkt de vegetatie zich anders te ontwikkelen dan de gedeelten waar niet verstrooiid wordt.

 
   


Donderdag 31 januari 2013
 
De verstrooiingen hebben in stilte plaatsgevonden tussen 12:50 en 13.00 uur.
In het bos is het altijd mooi wat het weer ook is.
Droog tussen de regenbuien door en hier en daar een opklaring met een sterke bries uit het westen.
Zeer bijzondere ervaring.

____________________________________________________________________________________________________

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring verkrijgbaar.  Hierop staat o.a. de naam van de overledene en vermelding van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door. U kunt hiertoe
€ 18,00 overmaken op rek. 4797.65.073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.
 


alle berichten