Asverstrooiing als asbestemming
i.o.v. Crematoria en Particulieren


Strooi uit mijn as voor alle winden,
dat wat mijn lichaam was de weg kan vinden
naar alles wat het eens beminde,
naar wolk en zee, en zich daarmee verbinden.
actueel
Verstrooiing van de as per vliegtuig of helikopter

U kunt vanuit deze luchthavens vliegen voor het verstrooien van de as van uw dierbare per vliegtuig op de Noordzee, Waddenzee of het IJsselmeer  

Asverstrooiing vanuit de lucht met een vliegtuig of helikopter

Asverstrooien per vliegtuig of helikopter boven de Waddenzee, IJsselmeer of Noordzee.

Vanuit deze vliegvelden kunt u de verstrooiingen van de as van uw dierbare per vliegtuig of helikopter boven de Noordzee, Waddenzee of IJsselmeer per vliegtuig verzorgen of laten verzorgen.

Asverstrooien per vliegtuig vanuit Groningen, Rotterdam, Lelystad en Den Helder.
Vanuit Rotterdam kunnen nabestaanden het vertrek en de aankomst van het vliegtuig waarnemen; vanaf het, boven de vertrekhal gelegen, terras kunt u het toestel volgen en uitzwaaien. Vanuit Lelystad kunt u ook de as per helikopter uitsrooien boven de Noordzee of IJsselmeer.
 

U vliegt met een 4-zits toestellen van het type Cessna 172. Naast de piloot en de uitvaartleider kunnen er maximaal twee nabestaanden mee. Bij grotere groepen belangstellenden wordt vaak een Fly-By verstrooiing toegepast, een groter toestel of volgtoestellen ingezet.


Fly-By:
As strooien met het vliegtuig in het zicht van de familie. U en de familie staan bijvoorbeeld schouder aan schouder op het strand met de naam van de overledene groot in het zand geschreven. De asverstrooiing vindt plaats boven water in het zicht van de familie. Meer informatie over de asverstrooiing met Flyby vindt u op de landkaart onder 'Speciale Vluchten".

Asverstrooiing met een DC3

 In samenwerking met de Dutch Dakota Association organiseert Aqua/Omega Asverstrooiingen met dit historische vliegtuig. Klik hier voor meer info.


Volgtoestellen:

Per volgtoestel vliegen 3 nabestaanden mee die de as uistrooiing vanuit de lucht kunnen waarnemen, maximaal 6 toestellen per vlucht.

Groter toestel:
Helaas niet operationeel

Asverstrooiing per helikopter
U vliegt met een 4-zits toestel. Naast de piloot en de uitvaartleider kunnen er maximaal 2 nabestaande mee.
Klik hier voor meer informatie

Den Helder Groningen Lelystad Rotterdam Speciale vluchten


actueel